Garneringen:
Lägg smör, farinsocker, strösocker och hackad mandel i
en form med löstagbar botten.
Låt stå i ugnen tills smöret blivit smält. Skaka
gärna formen emellanåt eller rör om så att allt
fördelar sig i ett jämnt lager. 10-12 min i 175 C ugnsvärme
brukar vara lagom.
Lägg i de avrunna aprikoserna med den kupiga sidan neråt.
Kaka:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och
vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Tillsätt det varma vattnet.
Häll smeten över aprikoserna. Grädda i 175 C i 40 - 50
minuter.
När kakan sedan stjälps upp på fat fastnar gärna
lite av garneringen i formen. Skrapa bara ur formen med en smökniv
och bred över kakan.
Servera med kaffe och lätt vispad grädde.
Om vi hinner nästa gång ska jag ta en bild så du ser
hur den kan se ut.
|