Aprikoskaka a la Evedals Vandrarhem
Garnering:
50g margarin
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
3/4 dl sötmandel
1 burk aprikoser (400 g)
Kaka:
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl varmt vatten

Garneringen:
Lägg smör, farinsocker, strösocker och hackad mandel i en form med löstagbar botten.
Låt stå i ugnen tills smöret blivit smält. Skaka gärna formen emellanåt eller rör om så att allt fördelar sig i ett jämnt lager. 10-12 min i 175 C ugnsvärme brukar vara lagom.
Lägg i de avrunna aprikoserna med den kupiga sidan neråt.

Kaka:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Tillsätt det varma vattnet. Häll smeten över aprikoserna. Grädda i 175 C i 40 - 50 minuter.

När kakan sedan stjälps upp på fat fastnar gärna lite av garneringen i formen. Skrapa bara ur formen med en smökniv och bred över kakan.

Servera med kaffe och lätt vispad grädde.

Om vi hinner nästa gång ska jag ta en bild så du ser hur den kan se ut.